Laatste nieuws

CubaMovesYou: op avontuur in de zon

Veel Nederlanders hebben een ondernemersgeest, dat is bekend, maar soms leiden omstandigheden naar een bestemming die je nooit had kunnen vermoeden.
Dit keer een interview met Clarissa en Martin van Cubamovesyou.

clarissamartinsm

Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?
Wij zijn Clarissa, een jonge Cubaanse uit Santiago de Cuba, en Martin, uit Breda. Wij hebben elkaar eind 2010 in Cuba tijdens een dansvakantie in Santiago de Cuba leren kennen. Clarissa was toen de danslerares van Martin. Na de eerste kennismaking is er een heftige liefde opgebloeid. We hebben een aantal keer een periode samen doorgebracht in Cuba en Nederland en zijn op 12-12-12 getrouwd. Voor de gasten op ons feest in Cuba hebben we een entertainmentprogramma georganiseerd, en daaruit is Cubamovesyou ontstaan.

‘Cubamovesyou’, wat houdt dat in?
Cubamovesyou is een organisatie die speciale reizen naar Cuba organiseert.
Voor ons heeft de naam drie dimensies:
Cuba is onze bestemming, duidelijk en behoeft geen verdere uitleg.
Moves you staat voor dansen = bewegen en (rond)reizen = bewegen. Maar de uitdrukking ‘moves you’ in het Engels geeft ook aan: ‘raakt je’, ‘laat je niet onberoerd’, ‘beweegt je’. Dat merken bij heel veel mensen die naar Cuba op reis zijn geweest en dat brengt de naam tot uitdrukking.
You is voor ons heel belangrijk. Als wij een reis organiseren, dan gaat het om jou! Jij staat centraal en binnen onze mogelijkheden gaan we dan ver om in overleg met jou een droomvakantie te organiseren.

12 zon zee en strandsm

Speelt Salsa een grote rol voor jullie?
Ja, Salsa speelt een hele grote rol voor ons. Wij houden veel van die muziek. Clarissa kan goed dansen en Martin danst enorm graag. Daarnaast houden wij van de energie en groepsdynamiek die er bij groepsdansvakantie ontstaan. Dat heeft ons al zoveel leuke contacten en vriendschappen gebracht, dat is onbetaalbaar.
Maar naast de Salsa is er veel meer waarmee wij mensen kunnen helpen, bijvoorbeeld paardrijden, wandelen, duiken, bezoek natuurgebieden, strand en nog veel meer. Wij hebben al de nodige individuele rondreizen georganiseerd voor mensen van verschillende leeftijden en met verschillende interesses. Wij genieten ook van die activiteit. We stoppen daar veel tijd en energie in, maar wij krijgen ook veel terug in de vorm van warme reacties van onze klanten.

1 dansles El Porvenirsm

Hebben jullie nog meer toekomstplannen?
Ja, wij hebben een huis gekocht in Santiago de Cuba. Het huidige huis gaan we afbreken en we gaan een nieuw huis bouwen. Een familie- en gasthuis. Er komen kamers die verhuurd worden aan onze gasten in de vorm van een bed & breakfast (casa particular). Er komt een groot terras waarop we allerlei activiteiten kunnen organiseren en een tuin om te relaxen. En wij gaan enthousiast verder om onze service, diensten en producten voor Cubamovesyou uit te breiden en te genieten van alles wat dat ons brengt.
Alle info over CubaMovesYou vind je op www.cubamovesyou.nl/