Laatste nieuws

Eén dansje maar…

Dames, het is niet anders… We zullen allemaal wel eens gevraagd worden door iemand met wie we liever niet zouden dansen. En natuurlijk is het ons goed recht om te dansen met wie we willen. Niemand verwacht van ons dat we dansen met iemand die dronken is, stinkt of zich opdringerig gedraagt. Maar als dat nou allemaal niet van toepassing is, waar maken we ons dan eigenlijk druk om? Het is tenslotte maar één dansje.

Bekijk het eens vanuit het oogpunt van de man. Niet veel vrouwen ervaren wat mannen al moeten doorstaan zolang de partnerdans bestaat. Stel je eens voor (of herinner je) dat je op een party bent waar je niemand kent. Je bent daar omdat je dol bent op de muziek, je wilt dansen en het is leuker dan thuis zitten. Niemand kent je, dus niemand weet dat je kan dansen. Je hebt de mannen op de dansvloer bekeken, en ingeschat wie er wel en wie er niet met een partner is gekomen. Je verzamelt moed en vraagt een heer ten dans. Hij zegt beleefd: ‘Nee, bedankt.’ Je vat het niet persoonlijk op, tenslotte heb je zelf ook vaak genoeg mannen afgewezen. En dan, niet veel mannen zullen het verzoek van een vrouw om een dansje afwijzen, toch? Waarschijnlijk zal de volgende man wel ‘ja’ zeggen.

Stel je eens voor hoe het zou zijn om meerdere, of zelfs vele keren, op een avond geweigerd te worden. Zou je je rot gaan voelen? Afgewezen? Onzeker? Misschien wel. Waarschijnlijk wel. En hoe zou je je voelen als de man die jou afwees direct daarna met een andere vrouw de vloer op ging? Toch wel iets om aan te denken, de volgende keer dat je een heer wil afwijzen, waar eigenlijk niet veel op aan te merken valt. Moet een man boeten voor het feit dat je hem niet kent, hij niet knap is of niet zo goed kan dansen als jij? Wat zou er gebeuren als je die man 4 à 5 minuten van je tijd gunt? Misschien maakt het zijn dag wel mooier. Misschien geeft het hem wat meer zelfvertrouwen, een goed gevoel. En als bonus is het goed voor je eigen karma. Uiteindelijk oogst je altijd wat je zaait.

Heren, niet elke vrouw die je ontmoet zal spiritueel aangelegd zijn. Om je succespercentage te verhogen, zijn hier een paar tips. Als je een onbekend fenomeen bent voor het vrouwelijke publiek in een bepaalde club, zorg dan dat je de dansvloer op gaat, zodat de dames je danskwaliteiten kunnen zien (min of meer als een auditie). Soms betekent dit dat je een dame moet vragen die niet je eerste, tweede of zelfs derde keus is. Het doel is om gezien te worden. Als je, na een succesvolle ‘demonstratie’, van plan bent om met de beste danseres in de zaal te dansen, dan moet je haar dansniveau wél aankunnen, of het in elk geval benaderen. Wacht op een nummer dat je echt goed vindt, zodat het je dansen inspireert. Zorg dat je een paar goede combinaties paraat hebt en blijf vooral in de maat. Dames vinden het prettig als heren niet van het ritme afdwalen. Geef de dame wat ‘eigen tijd’ door haar even los te laten, zodat ze haar eigen gevoel kan uitdrukken.

Misschien heb je het wel eens gezien: vrouwen die in de rij staan om met een bepaalde man te dansen. Die man wil jij zijn. Doe wat je kunt om een zo goed mogelijke danser te worden. Dat betekent dat je tijd en geld in je lessen moet steken. Het betekent ook dat je veel moet oefenen. Ga thuis voor de spiegel staan en kijk hoe je beweegt. Lijkt het een beetje op wat de mannen doen die je bewondert? Bestudeer je favoriete dansers en probeer je een paar elementen eigen te maken.

SALSA IS DE GROTE GELIJKMAKER. Je hoeft echt niet de knapste man in de zaal te zijn. Je hoeft ook geen directeur van een groot bedrijf te zijn, een dikke auto te hebben, of andere dure dingen waar vrouwen van dromen. Het enige dat in ‘el mundo de la salsa’ telt, is hoe goed je kunt dansen. Hoe beter een man danst, hoe aantrekkelijker hij wordt. Misschien denken mannen wel hetzelfde over vrouwen (laat even weten, heren, dat wordt een prachtig artikel!).

En of je nu man of vrouw bent, met een partner dansen vergroot het plezier in het bewegen op opwindende salsaritmes. Contact maken met een partner op de dansvloer, elkaar aanvoelen en samen iets moois creëren en je laten inspireren door de muziek, dat is een fantastisch gevoel. Een gevoel dat je met veel verschillende partners kunt bereiken, ook al lukt het niet met iedereen. Maar doe eens extra je best. Het is zeker de moeite waard!