Laatste nieuws

Put on your red shoes and dance Salsa!

Inmiddels alweer drie maanden verder met mijn salsauitdaging. Alles bij elkaar heb ik nu ruim een jaar les en mag me thans scharen onder de Intermediates. Het wordt nog wat met mij. Zo snel gaat het dus.  Toch bekruipt me nog wel eens het gevoel van ‘oh nee, die move leer ik nooit’. Helemaal wanneer ik sommige dansers zo mooi, zo makkelijk en zo gracieus zie dansen. Maar de meeste keren voel ik me echt die salsera in wording en ga ik na de les weer zoooooo voldaan naar huis.

De afgelopen drie maanden dus veel nieuwe dansmoves geleerd. Ik vraag me af hoeveel er nog gaan komen, of er eigenlijk wel een limiet aan die moves bestaat. Maar ik laat me iedere week opnieuw verrassen.

Verder zijn er de afgelopen tijd weer veel leuke feestjes voorbijgekomen, waarbij iedereen altijd met iedereen danst. Of je nu wel of niet gevorderd bent, of je er nu wel of niet iets van bakt; jong/oud, dun/dik, met of zonder tattoos en piercings, die vreemde eend in de bijt waar men even aan moet wennen… ja, die laatste moet er even in, want die slaat duidelijk op mezelf!  Het maakt niet uit. Het gaat om het plezier. Soms tref je natuurlijk wel eens een fanatiekeling die zich per se wil laten gelden. Zo iemand die er een bijna satanisch genoegen in schept om je heen en weer te smijten, maar over het algemeen gaat het er gemoedelijk aan toe en houdt iedereen rekening met elkaar. Zeker bij onze SalsaClub. Gezelligheid en laagdrempeligheid staan daar hoog in het vaandel.

Ik keek eens op internet naar het woord salsa. Iedereen weet natuurlijk dat salsa ‘saus’ betekent, maar wat ik niet wist, is dat het woord salsa ook te pas en te onpas wordt gebruikt. Ik vond onder andere salsafietsen en dacht…HUH…zit je dan dansend op de fiets? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Maar nee, het schijnen slechts avontuurlijke fietsen te zijn.  Muah…daar kan ik me wel in vinden. Niet in die salsafiets natuurlijk, maar wel in het avontuurlijke daarvan. Salsa is immers avontuur. Het daagt je uit en werkt bijna verslavend. Eigenlijk zou je, zodra je het een klein beetje beheerst, iedere avond wel willen dansen.

Ik vind dit trouwens wel een goed pleidooi om de twijfelaars onder ons – zal ik wel, zal ik niet? – waarvan ik er in begin ook een was, over de streep te trekken en heb nog slechts één advies: “PUT ON YOUR RED SHOES AND DANCE SALSA.”